ZOOM: HIVERN A MENORCA

Menorca és l’illa que, fins a finals d’any, ha patit una menor afectació per la pandèmia, però les restriccions imposades per fer front a la Covid han fet que l’hivern sigui encara més atípic, sense connexions internacionals, amb l’afebliment de l’economia lligada a l’activitat turística de tot l’any, com congressos o esdeveniments esportius. Mentre que l’economia social, l’educació en línia, i la indústria agrícola han augmentat l’activitat, els sectors industrials lligats a la temporada d’estiu com el calçat, s’han centrat en la gestió dels estocs i amb la mirada posada en el mercat internacional.

Reportatge que vol ser un retrat de la Menorca d’hivern en temps de pandèmia a través de la feina d’un pagès, un metge i el seu equip, un windsurfista, una persona afectada per la pandèmia, un empresari d’èxit, un monitor de piragüisme, un rellotger o l’activitat a la torre de control de l’aeroport de Menorca…

Una Menorca de final d’any, de reflexió de l’any més estrany que hem conegut, a causa de la situació d’excepcionalitat. La Menorca que no es coneix, o aquella que existeix sempre i queda amagada per l’allau de turistes de la temporada d’estiu.

 

CRÈDITS:
Direcció: Jaume Perelló
Coordinació: David Marquès
Guió i realització: Cristian P. Coll
Muntatge: Cristian P. Coll
Imatge: Cristian P. Coll, Júlia Sales i Albert Mir
Producció Delegada: Sara Ranz
Etalonatge i Grafisme: Albert Mir
Postproducció d’àudio: Noel Ingelmo
Locució: Neus Mercant