CAMINS

Compta amb una realitat diària dels refugiats que arriben a Europa. Una qüestió d’actualitat que s’ha convertit en una crisi humanitària que molts governs estan tornant. En un format multimèdia, el format de fotografies, audiovisuals i, en alguns casos, dibuixos animats. A través d’entrevistes registrades sobre el terreny a la tardor de 2015 entre l’Illa de Lesbos (Grècia) i la frontera macedònia amb Sèrbia, i continua sent una de les rutes més comunes per als refugiats per dirigir-se al nord d’Europa. En mans de persones anònimes que ens diuen el seu viatge i la seva motivació per a voler anar a Europa, els seus objectius i els problemes que tenen al seu país d’origen. 

Les rutes “com un projecte” és un documental que forma part d’un projecte per al desenvolupament de l’educació destinat a millorar la consciència i veure la situació dels refugiats. La principal motivació és mostrar una petita realitat diària d’aquestes persones quan arriben a Europa. Una qüestió d’actualitat que s’ha convertit en una crisi humanitària que molts governs estan tornant. 

Fotoperiodista del projecte multimèdia, Cristian P. Coll, en col·laboració amb els gràfics de la companyia Cactusoup (Lleida). L’associació és possible gràcies al finançament de l’OCDS (Office Development Cooperation UIB), i és el Lighthouse and Cultural Cooperation Fund Minorcan. En general, es tracta d’un grup d’organitzacions i individus interessats en la renuència de consciències i a través d’activitats de sensibilització tenen l’oportunitat d’informar i portar a una altra perspectiva que no està en els mitjans de comunicació.

 

 

CRÈDITS:
Direcció: Cristian P. Coll
Producció: Es Far Cultural
Fotografia i vídeo: Cristian P. Coll
Banda Sonora: Snowman Lost His Head
Il·lustració i animació: Cactusoup
Edició: Cristian P. Coll
Amb la col·laboració de: Fons Menorquí de Cooperació i l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat (OCDS) de la Universitat de les Illes Balears.
Coordinació de postproducció Es Far – OCDS: Esperança Mateu
Traduccions de l’àrab a l’anglès: Faten al Rajeh
Traduccions de l’anglès al català: Gabriel Dols
Agraïments: Aina Gayà, Àlan Florit (SLHH), Blai Baules (Cactusoup), Familia Planes-Salla i especialment a la petita Helena, Francesca Vasile (Cactusoup), Iara Pons, Jenny Bleta, Joana Bom, Nadia Ghulam, Maria Jesús Barceló, Ruth Escribano, Berta Artigues.